INŽENJERING I KONSALTING U PROIZVODNJI OPREME

Od svog osnivanja 1991. godine, firma se bavila saradnjom sa stranim partnerima koji su za svoje potrebe i potrebe trećih tržišta, tražili partnere u Srbiji koji bi prateći evropske standarde mogli da proizvedu određenu vrstu opreme, uglavnom iz oblasti mašinogradnje i metalurgije. Nakon uspešnog starta, politički razlozi doveli su do stagnacije ovakve vrste poslova. Sve vreme firma je ostala u dobrim odnosima sa svojim ino-partnerima iz oblasti inženjeringa za projektovanje i prodaju opreme za metalurgiju.

Do pomaka je došlo tek 1997/98. godine kada smo obezbedili projektovanje i izvoz opreme u vrednosti od 7.000.000 eura. Proizvođači su bili GOŠA FOM, LOLA FMO i MIN FITIP.

Nažalost, došlo je do prekida u 1999. i 2000. godini, pa smo ponovo počeli saradnju u 2002. godini.

 

INŽENJERING U OBLASTI VAGARSTVA (MERENJE MASE)

1994. godine, u slobodnom prostoru koji se pojavio odlaskom slovenačkih proizvođača, firma SHOLLEX pronalazi svoje mesto u legalnoj metrologiji i počinje uspešnu saradnju sa južnokorejskom firmom CAS, vodećim proizvođačem vaga u svetu. U vreme izuzetno složenih političkih, socijalnih i finansijskih uslova posao se odvijao dobro, tome je posebno doprinelo razumevanje principala, što dovodi do toga da se delovi vaga i kompletne vage proizvode i kod nas. Na taj način posle samo tri godine SHOLLEX postaje najznačajniji diler proizvoda na ovom delu Balkana. Firma je nastavila sa ovom uspešnom formulom, i danas nudi tržištu preko 90 tipova elektronskih vaga raznih namena, za trgovinu, tehnologiju, medicinu, pošte i dr. SHOLLEX prema svojoj dokumentaciji proizvodi više desetina tipova magacinskih od 60 — 10.000 kg i kamionskih teretnih vaga do 60 t. Od tada počinje i rast Shollexa.

Ugovore o zastupanju Shollex je potpisao sa japanskom firmom VIBRA koja proizvodi vage u klasi I i II, odličnog kvaliteta, OIML serifikovane. 2006.godine, Shollex potpisuje ugovor sa španskim proizvođačem industrijskih sistema, firmom Dibal, zatim sa firmom Mettler i Toledo iz Švajcarske i na pravi način ulazi u merenja i sisteme u industriji i farmaciji.

 

INŽENJERING NA PROIZVODNJI, PRODAJI I SERVISIRANJU FISKALNIH KASA

SHOLLEX se bavi prodajom i servisiranjem registar kasa više od 10 godina. Za to vreme firma je stekla bogato iskustvo u oblasti servisiranja i održavanja kasa i POS sistema raznih proizvođača  kao što su TEAC, EPSON, OLIVETTI, SHARP. SHOLLEX je najbolje rezultate u saradnji postigao sa nemačkom firmom QUORION. Saradnja datira od izložbe CeBIT 2000, od kada je na ovom tržištu prodato više hiljada komada fiskalnih registar kasa za različite namene: male, srednje i velike trgovine, apoteke, ugostiteljske i slične objekte.

U domenu fiskalnih registar kasa (FCR), mi smo prisutni u Crnoj Gori i Srbiji već šest godina. U obe republike stekli smo perfektno iskustvo u oblasti montaže, testiranja, servisiranja i održavanja jer imamo dobro organizovanu prodajnu i servisnu mrežu. Sa firmom QUORION DATA SYSTEMS (Nemačka) potpisan je ugovor o zajedničkoj proizvodnji FCR. QUORION je ustupio kompletnu dokumentaciju za proizvodnju modula a proizvodnju i testiranje izvršile su firme - članice konzorcijuma, fabrika elektronskih ploča EI "ŠK - TCI" iz Niša i DŽITI KOMUNIKACIJE iz Zemuna.

Sve proizvedene komponente i kase testirane su u Nemačkoj i dobile su sertifikate, 9 modela a u pripremi su jos dva fiskalana stampaca.

Velikim zalaganjem svojih osnivača i svih zaposlenih kao i stalnom edukacijom zaposlenih Shollex je stekao renome preduzeća koje se ubrzano razvija i uvek se kreće u korak sa novim tehnologijama sto će činiti i ubuduće.

 

INŽENJERING I KONSALTING U OBLASTI SOFTVERA I MREŽNIH SISTEMA

Kompanija Shollex se od 2005. godine bavi distribucijom i implementacijom softvera. Tokom poslednjih devet godina, implementirali smo više vrsta softverskih rešenja, operativnih sistema i knjigovodstvenih sistema za mala, srednja i velika preduzeća. Implementacija se vrši na Microsoft, Ubuntu, Cet OS, BSD platformama.

Pored pomenutih softverskih rešenja, naša firma nudi uvođenje i postavku kompletnih mrežnih i hotspot sistema. Tehnologija i hardver koje koristimo su MikroTik, DCN, TP-Link, Open-VRT, DD-VRT.

Kompanija među gotovim rešenjima nudi postavku sistema za kontrolu pristupa i video nadzora. Takođe, uvodimo u rad sistem za kontrolu radnog vremena i izradu karneta.