Kompanija SHOLLEX je osnovana 1990. godine u Beogradu kao inženjering i konsalting kuća. Zahvaljujući iskustvu i napornom radu osnivača firme, dipl. ing. Šoškić Slobodana, ing. Šoškić Davida i dipl. ecc. Šoškić Tatjane, preduzeće SHOLLEX je, uprkos ratu i sankcijama, brzo i temeljno napredovalo u tri oblasti:

  • inženjering i konsalting na proizvodnji i izvozu opreme
  • inženjering na projektovanju, proizvodnji, prodaji i servisiranju elektronskih vaga
  • inženjering na proizvodnji, prodaji i servisiranju registar kasa.

Danas se Shollex, pored navedenih oblasti, bavi razvojem novih fiskalnih tehnologija, distribucijom POS opreme i POS  softvera. U svom asortimanu ponosno nudimo EPSON fiskalni štampač kao i prestižna POS i CRM softverska rešenja.

Stručni kadar

Tehničku podršku čine inženjeri i tehničari elektronike, mašinstva i precizne mehanike. Na čelu tima nalaze se iskusni stručnjaci koji su na poslovima servisiranja vaga, projektovanja sistema i konsaltinga u merno-regulacionoj tehnici od 1990. godine bili u samom vrhu tadašnje jugoslovenske zajednice.

Shollex poseduje sopstvenu akreditovanu laboratoriju za overavanje i etaloniranje elektromehanickih vaga sa neautomatskim funkcionisanjem maksimalnog merenja do 1.500kg.

Vodeći inženjeri su svojim radom doprineli izboru vrhunske opreme, kao i mnogih originalnih rešenja koja danas uspešno rade u industriji, trgovinama, restoranima, hotelima i ostalim poslovnim objektima širom Balkana.

Prodajno servisna mreža

Shollex danas ima svoja predstavništva u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Podgorici, Banja Luci, Bjeljini i Skoplju. Takođe, imamo preko 130 dilera i servisera u svim većim gradovima Srbije, četiri u Crnoj Gori i sedam u BiH. Iskustvo dugo više od 24 godine i veliki broj zadovoljnih  klijenata garancija su kvalieteta usluga i proizvoda koje vam nudi Shollex.